Kategorier
Utbildning

Tajming är allt!

När du gör något - se till att tajmingen är rätt!
Är du i rätt tid min vän?

Att vara i rätt tid med sin satsning är den enskilt viktigaste faktorn för att lyckas. Det var slutsatsen venture cap-bolaget Sequoia drog efter att ha genomlyst flertalet av investeringarna som gjorts.

Idéer har vi många, vissa bra och vissa dåliga, så självklart har idén betydelse. Teamet, eller sammansättningen av personerna, som genomför idén spelar också självklart roll. Prissättning och själva genomförandet av idén kan också påverka stort.

Fast inget annat påverkar så mycket som ”när” vi genomför idén. Olof Stenhammar, som startade Optionsmarknaden i Sverige, försökte på 1960-talet att introducera datorspel i Sverige. Datorspel var en bra idé fast tidpunkten var helt fel för Svenskarna var helt enkelt inte mogna. När Bergsala AB lanserade Nintendo på 1980-talet, ja, då var tiden rätt.

Personligen har jag haft förmågan att vara för tidigt ute i mitt liv. När jag började programmera på 1980-talet var intresset lika lågt som det var för Internet i början på 2000-talet. Det har förhoppningsvis lärt mig mycket om vådan med att satsa för stort för tidigt inför kommande satsningar.

När du funderar över att göra något, tänk då på, att gör du det i rätt tid lyckas det – annars inte!