Kategorier
Utbildning

Hur får du Email att nå fram?

Är det spåret eller tåget som gör att vi når destinationen?

Vi som skickar email kommersiellt har en ständig utmaning, att email’en når sina mottagare. Email är fortfarande viktigaste kanalen för att kommunicera och utifrån statistik beror vart fjärde köp på att vi lyckats med vår email-kommunikation.

Men, hur vi gör för att så många som möjligt faktiskt får våra email? Ja, det här är en komplex och multifascetterad fråga där det inte finns något entydigt svar förutom ett; att skicka ”bra” email.

Vad är då ett ”bra” email? Ja, det beror förstås både på situationen såväl som på avsändares intentioner och mottagares reaktioner. Rent statistiskt översätter vi detta i öppningsgrad av email och hur många som klickar i emailet.

Är det bara du själv som kan se i ditt program för email-utskick hur många det var som öppnade och klickade i email’et? Nej, sanningen är att framförallt Microsoft och Google via Outlook och Gmail vet exakt samma sak.

När du nästa gång skickar ett email så kan tidigare öppningsfrekvens såväl som klickfrekvens i tidigare email påverka hur ditt nya email tas emot. Kommer det att hamna i ”Kampanj-fliken”, ”Primär-fliken” eller värst av allt i papperskorgen?

Att bygga upp en fungerande relation med mottagarna av dina email är något som tar tid och ovanstående tips är bara början. Vill du få mer tips och kanske konkret handledning så hör gärna av dig till mig, lennartsvanberg@lennartsvanberg.com?subject=email, så sätter vi igång!